sâmbătă, 10 august 2013

Premiile USR – Filiala Sud-Est Galaţi

 Uniunea  Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est Galaţi a oferit premiile anuale. Juriul a fost compus din: Viorel Ştefănescu, Constantin Gheorghinoiu, Iulian Grigoriu, Ilie Zanfir. Preşedintele juriului: Corneliu Antoniu.

Au fost acordate următoarele premii pentru anul 2011 de către Filiala Sud-Est a U.S.R.
Poezie:
Ruxandra Anton – Cartea lumilor dispărute – Ed. Tracus Arte – 2011
Virgil Costiuc - Caietul animatorului – Ed. Brumar 2011
Proză:
Dan Plăeşu – Vinovatele meandre – Ed. Junimea 2011
Traduceri:
Petre Iamandi, pentru toate traducerile din anul 2011 din literatura engleză în limba română şi a promovării poeţilor români în publicaţii şi edituri din Anglia şi U.S.A.
Opera Omnia: Nicolae Grigore Mărăşanu
“Festivitatea a avut loc pe 22 decembrie 2012, în sala M. Eminescu, la biblioteca V.A.Urechia din Galaţi, având o încărcătură emoţională deosebită prin faptul că, onorabilul director al bibliotecii V. A. Urechia, un mare iubitor şi sprijin al culturii gălăţene, în persoana domnului Ilie Zanfir a spălat obrazul oraşului premiind din propriul buzunar pe laureaţi cu o sumă de bani care mă trimite la zicerea “la vreme de secetă e bună şi o picătură de ploaie” şi pentru care, îi mulţumim din suflet făcându-ne să uităm de versul “oraş cumplit…”
Independent de acest fapt, dintr-un sentiment de nobleţe şi înţelegere a fenomenului cultural, primarul com. Oancea, domnul Victor Chiriloaie, mi-a oferit suma necesară de bani pentru a-mi tipări volumul de versuri “Bloop”. (Virgil Costiuc )Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu